Situla Business Center

SITULA je moderen stanovanjsko-poslovni objekt v centru Ljubljane zgrajen leta 2012. Umeščen je med Vilharjevo cesto in bodoči Potniški center Ljubljana ter ponuja urbano bivanje v središču prestolnice.

V treh stanovanjskih stolpičih v objektu se nahaja 226 stanovanj. Del nizkega in visoko pritličje ter prvo in del drugega nadstropja so namenjani poslovnim dejavnostim. V podzemnih etažah objekta je 856 parkirnih mest. Vsa stanovanja so že vseljena in stanovalci komaj čakajo, da zaživi tudi poslovni del.

Poslovni center SITULA ponuja 12.000 m2 prostorov za pisarne, trgovino, storitvene dejavnosti in gostinstvo. V garažnem delu je na voljo 380 parkirnih mest za avtomobile in motorje. Urejeno je tudi parkiranje za obiskovalce, saj je del garaže organizirano kot javna parkirna hiša. 

Poslovni center Situla se nahaja ob Vilharjevi cesti od št. 36-50, na robu mestnega jedra Ljubljane.

Z neposredno bližino železniške in avtobusne postaje ter ugodnimi  povezavami iz mestnih vpadnic ter urejenim parkiriščem, omogoča izjemno dobre prometne povezave. Dva vhoda oz. izhoda na Vilharjevo cesto olajšata vključevanje v promet, ki vas preko Šmartinske ceste in notranjega mestnega obroča pripelje do najpomembnejših poslovnih, kulturnih, trgovskih in rekreacijskih središč v mestu.

Na drugi strani je ugodna tudi bližina centra mesta z  urejenimi peš in kolesarskimi potmi, kar nadomešča potrebo po vsakodnevni uporabi avtomobila. Sprehod do starega mestnega jedra Ljubljane vam bo vzel 10 – 15 minut.