Soseska Lagom Črnuški bajer

Nastajajoči Lagom Črnuški bajer bo urbana stanovanjska soseska, sestavljena iz 6 objektov s 150 stanovanji. Objekti bodo imeli štiri nadstropja, skupaj pa sedem etaž — ob štirih nadstropjih še dve kletni etaži in pritličje. Tako se bo stanovanjski kompleks zlil z okolico in zelenim robom gozda, v katerega je vpet.

Stanovanja bodo na voljo v različnih velikostih — od 30 m² pa vse do 135 m², z različnimi tlorisi in z različnim številom sob. Med njimi bodo tako manjša, enosobna stanovanja, kot tudi prostorna štirisobna stanovanja v enoetažni ali dupleks izvedbi. Nekaj prtitličnih enot bo imelo zelen atrij, medtem ko bodo imela ostala stanovanja lože ali prostorne terase z odprtim pogledom na okolico. V objektu E- Vårda, le nekaj metrov stran od doma starostnikov Črnuče, pa je predvidenih 30 oskrbovanih stanovanj za tiste, ki vstopajo v tretje življenjsko obdobje.

Zelena stanovanjska soseska, ki bo po načrtih vseljiva v jeseni 2023, prevzema svoje ime iz švedske filozofije uravnoteženega življenja lagom ali po naše — ravno prav. Kot pravijo v družbi ZL Living, so ime izbrali na podlagi lokacije, arhitekturne zasnove in življenjskega sloga, ki ga bo nova soseska omogočala; ničesar preveč ali premalo, vsega le ravno prav.

Bodite del soseske, ki prispeva k uravnoteženemu življenju. Zakaj bi pretiravali ali bili prikrajšani, če vam Lagom Črnuški bajer nudi vsega ravno prav?

Arhitektura stanovanjskega kompleksa Lagom Črnuški bajer bo upoštevala načelo sožitja z naravo. Objekti bodo energetsko učinkoviti s kombinacijo kontaktne in prezračevane fasade, ogrevanje bo talno, stanovanja bodo imela razpeljavo za klimatske naprave ter prisilno prezračevanje. Visoko kakovostni materiali in premišljena zasnova bodo tvorili svetla, prostorna in zračna stanovanja, ki dihajo skupaj z okolico.